Bank & Betalningar

Vår expertis inom bank och betalningar.

FiDos konsulter förenar djup branscherfarenhet med en passion för bank och betalningar.
Den pågående globala förändringsresan inom området med nya regelverk, gemensamt betalformat ISO 20022, nya möjligheter kring realtidsbetalningar via centralbanker, konsumentförväntan på kort och kredittjänster samt den svenska omvandlingen av Bankgirots tjänster. Allt-som allt öppnar det nya möjligheter och ställer högra krav på banker och andra betalaktörer.

FiDo erbjuder konsulter som har både bredd och djup i sina erfarenheter inom bank och betalningar, och som kompletterar kundens team. Inom bank och betalningar arbetar vi idag exempelvis med:

  • Strategi, facilitering av målbild och genomförandeplan för betalningar och kort/kredittjänster.
  • Agila roller såsom Product Owner/ Product Manager, Epic Owners eller produktspecialist.
  • Projektledning
  • Verksamhetsexpertis för kravställning och processutveckling

FiDo tycker till

Kundmötet och regelverken

Regelverken för aktörer inom bank, finans och försäkring blir fler och hårdare – men samtidigt förväntar sig kunderna en enklare och mer sömlös interaktion.

Bygg på den förändring som är igång

I dag står flertalet banker och försäkringsbolag inför stora omställningar. Hur hanterar man förändringsagendan på ett effektivt sätt?

Bli konsult hos FiDo

Vi samlar varje dag intryck och erfarenheter som vi gärna delar med oss av.

Även om varje uppdrag och uppdragsgivare är unik så har ju bank och försäkringsbranschen på många sätt liknande möjligheter och utmaningar. FiDo kompetenshubbar utbyter erfarenheter kring aktuella ämnen så som agila arbetssätt, framtiden för realtidsbetalningar och eller hur förändringar få fäste på ett effektivt sätt. Detta delar vi med oss av i ”FiDo tycker till”. Ta del av våra senaste inlägg från DI Digital och Digi-seminarier.