FiDo tycker till

Operativ Effektivitet, en vision eller en livvstil

Uttrycket Operationell Effektivitet återfinner vi som en strategisk hörnsten hos de flesta banker och försäkringsbolag. Begreppet kan kännas lite diffust. Vi djuplodade i ämnet och delade våra erfarenheter i ett digiseminarium. Se den inspelade versionen av seminariet. OBS! seminariet startar 7 minuter in i filmen.

Agila arbetssätt behöver en ny typ av förändringsledning

De flesta organisationer förändras mot ett mer agilt arbetssätt. I det agila sägs ofta att förändringslednigen är inbyggd och  ägs av teamen. Men stämmer det verkligen? Vi ser att agila arbetssätt kräver en ny typ av förändringsledning, som ställer krav på en störra förståelse och sammanhållande kraft för helheten än vad vi kan förvänta oss av respektive team. Om detta diskuterade vi och delade erfarenhet i ett digitalt semianarium. Återbesök seminariumet genom att titta på den inspelade versionen här.

Kundmötet och regelverken

Regelverken för aktörer inom bank, finans och försäkring blir fler och hårdare – men samtidigt förväntar sig kunderna en enklare och mer sömlös interaktion.

Läs mer i DI artikeln.

Bygg på den förändring som är igång

I dag står flertalet banker och försäkringsbolag inför stora omställningar. Hur hanterar man förändringsagendan på ett effektivt sätt?

Läs mer i DI artikeln.