Aktuella jobb

Vi frågar Johanna om livet som konsult

  - Som konsult på FiDo har jag lett uppdrag som spänner från förändringsledning i regelverksprojekt till utveckling av ny affärsmodell. Den gemensamma nämnaren i mina uppdrag är att kundmötet står i centrum! Min styrka är att förstå syftet och helheten med t.ex. ett regelverk eller en större transformation, och att översätta det i något som är greppbart för verksamheten.
 

För mig känns det oerhört värdefullt med det starka nätverk som vi på FiDo har inom branschen; alltifrån mindre fintech-bolag till Riksbanken och däremellan såklart klassiska livbolag och banker. Det är dessa goda kontakter som har gjort det möjligt för mig att vara en del av spännande uppdrag i framkant av vår bransch. 
 

Samtidigt uppskattar jag att ha en trygg bas med kollegorna inom FiDo. Vi är bra på att spåna kring trender i branschen, dela erfarenheter och vi har roligt tillsammans, inte minst i skidbacken.
 Har du frågor om livet som konsult? Ta kontakt med Johanna per mail här. 

Aktuellt jobb

Kan du konsten att balansera digitalisering och regelverk för en bättre kundupplevelse?

 Vi söker nu fler entusiastiska affärs- och verksamhetsspecialister att leda spännande konsultuppdrag, med målet att framtidssäkra kundmötet för våra kunder inom bank och försäkring. 

Kundmöte, kundresa, kundupplevelse, customer experience, customer insight… kärt barn har många namn och utvecklingen går fortare än någonsin!

Vi söker därför dig med erfarenhet av t.ex. analys, processkartläggning eller genomförande. Du har drivit digitalisering, effektivisering, regelverksimplementering eller stakat ut riktningen genom att ta fram en långsiktig målbild för kundmötet. 
 Vi tror att agila termer som RTE, BO, PO eller Lean-agilt numera utgör din vardag. Eller så är IDD, MiFIDII, AML & SFDR skåpmat för dig, eftersom regelverk för ökat kundskydd står högt på agendan i vår bransch. Du är van att arbeta tvärfunktionellt och att få saker att hända, trots föränderliga förutsättningar. 
 

Brukar du också få beröm för din förmåga att engagera flera delar av organisationen eller att få det krångliga att verka enkelt? Perfekt, vi vill gärna prata vidare med dig för att se om vi trivs ihop! Välkommen att ansöka via formuläret nedan eller ta kontakt med vår konsult Johanna.

Välkommen att hoppa på bussen! 

 FiDo är en arbetsplats med fokus på ett hållbart arbetsliv. Som konsult hos FiDo känner du dig sedd, uppskattad och ”rätt matchad” med det uppdrag du gör hos våra kunder, dvs du känner dig trygg med uppgiften och lagom utmanad genom möjligheten att utveckla din kunskap i branschen.

Konsulterna hos FiDo är en blandning av personer med konsultbakgrund och personer med specialistkunskap från branschen som vill testa på konsultlivet.
 Vi fokuserar på kompetensutbyte och varje persons vilja att utvecklas, vi tillämpar ett coachande förhållningssätt genom att vara varandras bästa bollplank. -”Jag har den här utmaningen just nu” – Hur skulle kollegorna tacklat det? Vi samlas i ”Hubbar” med olika fokus för att få nörda ner oss i speciella branschfrågor som vi har nytta av att ha koll på i våra uppdrag.

 Hoppa på bussen! Vi är inte fler än att vi kan lära känna varandra. Vi har kul på jobbet och gillar att äventyra ihop – vi siktar just nu på en Islandsresa till hösten.
 Låter det spännande? Kontakta oss – vi är alltid intresserade av dig som kan vår nisch och vill hitta ett nytt sammanhang. Just nu har vi fler uppdragsförfrågningar än konsulter.